Vild mad i efteråret
Vores madvalg har en central betydning for vores liv, vores sundhed og for naturen. Det har aldrig været tydeligere end nu. Men hvor stammer de madvarer vi spiser fra og hvad er alternativerne til de madvarer, der har været jorden rundt før de lander på hylderne i de danske supermarkeder?
Kom ud på naturskolen og lær om nogle af de mange lækre ting naturen bugner af i efteråret. Denne aktivitet er inspireret af VILD MAD projektet og tager udgangspunkt i naturens spisekammer og årstidens råvarer.
Eleverne tilbereder i grupper forskellige lækre retter til et fælles måltid med bl.a. fasaner, svampe, æbler, nødder og vilde bær.
Kom ud på naturskolen og lær om nogle af de mange lækre ting naturen bugner af i efteråret. Denne aktivitet er inspireret af VILD MAD projektet og tager udgangspunkt i naturens spisekammer og årstidens råvarer.
Eleverne tilbereder i grupper forskellige lækre retter til et fælles måltid med bl.a. fasaner, svampe, æbler, nødder og vilde bær.
Om aktiviteten
Sted:
Raadvad Naturskole, Rude Skov NaturskoleMålgruppe:
6. klasse, 7. klasseFag/læreplan:
Skolefag: MadkundskabJ
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Varighed:
9.15 - 13.00Mål:
Eleverne kan fortælle om fordele og ulemper ved vores nuværende madkulturEleverne får indblik i hvordan vi som mennesker har flyttet os fra en jæger-samler kultur til en industri- og landbrugskultur.
Eleverne kender til alternativer til den færdigforarbejdede mad i supermarkederne
Eleverne kender til årstidens råvarer i den danske natur
Eleverne kan fortælle om fordelene ved at fange og samle sin egen mad
Eleverne kan partere og tilberede vildt eller fisk helt fra bunden
